Afscheid nemen
Over een tijdje is het zover, we (Leoni en Daniel) nemen afscheid van Nederland. Dat houdt natuurlijk veel meer in dan weggaan uit ons geboorteland.
Afscheid nemen van vrienden, familie, gewoontes, dat is gewoon een stuk van je leven achterlaten. Recent merkte ik hoe mijn Nederlandse cultuur echt in mij zit. De container is prachtig gevuld met hele fijne artikelen en benodigdheden die het leven in Mozambique voor ons en anderen mooier gaat maken. Helaas hebben we aan het einde niet alles mee kunnen nemen. Even leek dat onze fietsen niet mee zouden kunnen… ik kon dat niet zo goed ‘hebben’. Toen ik daar wat meer over nadacht kwam ik er achter dat het onder andere komt omdat het mij vrijheid geeft en ook omdat het zo geïntegreerd is in de Nederlandse cultuur, mijn cultuur. Uiteindelijk konden we toch onze fietsen meekrijgen, maar het laat even zien wat ‘afscheid nemen’ kan betekenen.
En zoals jullie weten doen we dat met liefde en uit gehoorzaamheid aan God. God heeft ons geroepen om naar Mozambique te emigreren. Om van invloed te zijn op mooie mensen in een land ver weg.
We zien ook uit om iets nieuws te omarmen. Nieuwe vrienden, andere gewoontes, een avontuur dat ervoor zorgt dat we ook prachtige verhalen kunnen delen.