Hallo allemaal,
Even een berichtje vanuit Mozambique. Over het algemeen gaat het goed met ons. Op onze website www.wierstra.nu of via #familywierstra op Instagram kunnen jullie meer over ons persoonlijk lezen. Dit keer wil ik graag vertellen wat we met het geld (hebben) kunnen doen van de acties die we de afgelopen tijd hebben gehouden en waar een heel aantal van jullie ook aan hebben bijgedragen. Hartelijk dank voor jullie gulheid, dat is toch echt een mooie eigenschap die Westlanders hebben.

We hebben in onze eigen omgeving mensen en buurten kunnen voorbereiden door een aantal (ruim 25) handenwasstations te plaatsen. Daarbij deelden we ook informatieboekjes uit zodat mensen zich enigszins kunnen voorbereiden. Algemene kennis is hier niet zo algemeen aanwezig als wij in Nederland gewend zijn en het is goed om gedegen uitleg te geven. Daarnaast hebben we twee plaatselijke ziekenhuizen kunnen helpen om veranda’s te plaatsen zodat mensen niet dicht in de buurt van de artsen aan het wachten zijn, maar dat daar ruimte voor is gemaakt. Veel Mozambikanen zijn niet enorm uitgesproken, ook niet in een bedankje, maar we hebben vernomen dat de directeur erg blij was met het resultaat. Daarnaast hebben we 300 maskers uitgedeeld aan de verpleegkundigen die in Lichinga en omgeving werken.
In onze eigen provincie hebben we nog een lokaal ziekenhuis geholpen door materialen over te laten komen, onze gift kwam goed van pas. Leuk om een brugfunctie te hebben in deze projecten en zo tot zegen te zijn.
In Cabo Delegado, onze buurprovincie, hebben we sinds 2020 ook een Jeugd met een Opdracht-basis. Oud-collega’s van ons hebben die opgezet. Zij merken veel van de Corona-crisis omdat daar meer gevallen zijn dan bij ons in Niassa. We helpen hen financieel en daardoor kunnen zij echt een verschil maken in verschillende wijken van Pemba.
Zo is dat ook in Nampula het geval. Collega’s van ons hebben daar een basis en ze zorgen voor maskers en zeep, maar helpen ook de mensen die Corona hebben door voedsel te brengen. In Mozambique zijn de meeste mensen afhankelijk van een baan die ze voor een paar dagen/weken vinden en er is geen sociale zekerheid, dus door Corona kunnen deze mensen niet werken en hebben ze dus geen geld om eten te kopen. Onze collega’s ter plaatse helpen deze mensen en wij steunen hen financieel met het geld dat onder andere door jullie is gegeven.
We willen jullie hier nogmaals voor bedanken!

Hartelijke groet,
Daniël en Leoni Wierstra-Boekestein