Beste gemeenteleden

Tijdens dit schrijven leven wij toe naar het Paasfeest. Het feest van hoop in tijden van angst, zoals het bij de “The Passion” viering op televisie werd vertaald. Hoop in tijden van angst. Dat Jezus onze hoop is zijn wij beiden mee opgegroeid en geven wij vorm bij ons werk bij de Trainingsbasis van Jeugd met een Opdracht, Heidebeek in Heerde.

Wij mogen door het offer van Gods zoon, leven onder Zijn genade en in Zijn volheid. Wat een geschenk.

De vraag die ons thuisfrontteam ons voorlegde is: “Hoe gaat het met jullie in deze coranacrisis” Het corona virus heeft onze naaste familieleden en onszelf nog niet geraakt. We zijn gezond net als onze ouders (de kwetsbare doelgroep). Op de Heidebeek basis hebben we zover bekend 1 corona patiënte met milde klachten.  Wel horen we over ernstig zieken om ons heen. Het dorp Heerde is ernstig getroffen doordat er 2 grote dorpsbijeenkomsten plaats hebben gevonden begin maart. 17  van de 70 bewoners in een bejaardentehuis zijn daar overleden. De 2 juffen van onze zoon David zijn beiden besmet geraakt. Een moeder van school is behoorlijk ziek geweest. Dit maakt dat we op een afstandje meeleven met deze pandemie die de hele wereld in zijn grip heeft. We hebben de vierde week er nu opzitten en beginnen onze draai hierin te vinden. Ik (Mirjam) geef elke ochtend les aan de jongens en Elise geniet van haar broers in huis. De middagen zijn de jongens veel buiten, doordat het zonnetje zich zoveel laat zien. Dat is erg fijn voor hen en voor ons. De lessen thuis gaan soms goed en soms is de frustratie hoog.

Beiden jongens vinden lezen lastig dus dat vergt geduld van ons beiden. Elke dag is een nieuwe dag en vragen we God om Zijn hulp.

Een groot deel van ons werk op Heidebeek bestaat uit grote groeps bijeenkomsten en dat is allemaal gecanceld. Geen DTS lessen, geen seminars, geen workshops, geen spreekbeurten. Een grote streep in onze agenda’s, voornamelijk in de weekenden. Doordeweeks hebben we bijeenkomsten via de livestream, via skype of zoom. Daarnaast heeft Bernd Jan de afgelopen twee weken meegewerkt aan een groot nieuwbouwproject op Heidebeek. Er stonden bouwweken gepland en daar heeft hij zijn steentje aan bijgedragen. In totaal heeft hij 14 plafonddelen in elkaar gezet en deze zijn geplaatst op de derde verdieping van onze grote nieuwe staff-studenten complex. Ik (Mirjam) ben voornamelijk bezig met 7 nieuwe aanmeldingen die in september staff op Heidebeek willen worden. Allen zijn zij in de leeftijd van 19-23 jaar, dus een jonge aanwas is zich aan het aanmelden op dit moment. Hier geniet ik van. Werken is voor mij echt een ontspanning.

Wij wensen jullie gezondheid toe en gezegende Paasdagen! Het is volbracht, Jezus leeft!

Bernd Jan, Mirjam, Levi, David en Elise Gosseling