De collecte op 1e Paasdag is bestemd voor het werk van Dominee Vogelaar in Sulawesi.

In januari 2018 is Ds. Vogelaar met zijn vrouw en kinderen uitgezonden naar Indonesië, ter ondersteuning van de kwetsbare kerk in Luwu. In Indonesië is hun derde kind geboren. De Diaconie en de Zendingscommissie steunen dit werk gedurende vier jaar financieel. Onderstaand een persoonlijk bericht van de familie:

Het is al weer even geleden dat we vanuit Nederland vertrokken naar Yogyakarta om de taal te leren. We wonen nu al weer ruim een half jaar in Palopo. We zijn dankbaar dat het onze kinderen zo goed gaat. Amos van bijna 8 maanden is bijna altijd blij en Febe (4) en Jefta (7) hebben het op school goed naar hun zin. We leren de GPIL, de Gereja Protestan Indonesia Luwu , de kerk waar we voor werken,  steeds beter kennen. Bijna elke zondag bezoeken we wel één van de 118 gemeenten. Laurens Jan preekt en gaat na de dienst met de gemeente in gesprek. Over het vorming en toerustingsprogramma dat ontwikkeld gaat worden. Hij heeft inmiddels een aardig beeld gekregen van wat er speelt. In de gemeenten wordt de lofzang op Jezus Christus gaande gehouden. In een gebied waar de meerderheid moslim is. Omdat er veel meer gemeenten zijn dan predikanten, preken ook de ouderlingen. Ze doen hun uiterste best, maar ze geven aan dat ze veel behoefte hebben om toegerust te worden. Om met meer kennis, vaardigheid en vrijmoedigheid het Woord te verkondigen. Gemeenteleden geven aan dat ze graag meer handen en voeten willen geven aan de diaconale en missionaire roeping van de gemeente, maar dat ze niet weten hoe. Toerusting is nodig. De ontwikkeling van het toerustingsmateriaal heeft tijd nodig. Want van bovenaf (synode) opleggen werkt niet. Het moet samen met de lokale gemeenten en predikanten ontwikkeld worden. Zo proberen we draagvlak te creëren en ervoor te zorgen dat het ook echt aansluit bij de context en de vragen/problemen/uitdagingen die er spelen. We zijn dankbaar voor de betrokkenheid vanuit ’s-Gravenzande. We voelen ons gezegend met jullie meeleven, meegeven en meebidden. Dank jullie wel. Meer berichten kunt u lezen op de website van PG ’s-Gravenzande (link Diaconie): www.pgsgravenzande.nl of via de website van het GZB:

https://www.gzb.nl/zendingswerkers/laurens-jan-en-lourina-vogelaar/home?user_id=110055

U kunt dit werk financieel steunen door het in uw gebeden op te nemen en/of een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL55.RABO.0323.2402.16 t.n.v. Diaconie ’s-Gravenzande, o.v.v. Ds. Vogelaar.  Met hartelijke groet van uw diaconie.