Zondag 17 mei in De Nieuwe Rank: spreekster Dineke van der Meer, dienstleidster Rommie van Essen, zangleidster Mirjam Leerdam.

‘De moed om stil te zijn’ was de titel van een preek van Dietrich Bonhoeffer in 1928, las ik in de online cursus: “Stil, mijn ziel, wees stil”, die Jos Douma tussen Pasen en Pinksteren geeft. Er zijn ook aardig wat Nieuwe Rankers die mee doen met deze online-cursus. De titel sprak me gelijk aan! Er is namelijk echt moed voor nodig om stil te worden. Want juist als je stil wordt, kun je soms zo onrustig worden. Of je wordt al onrustig bij de gedachte alleen. En toch is stil worden zó goed, als we dat doen in de aanwezigheid van onze God, zodat we bij Hem onze rust kunnen vinden. Veel eerder dan Bonhoeffer schreef de Psalmdichter David (Psalm 62 vers 6): ”O mijn ziel, zoek uw rust alleen bij God”. Maar hoe dan? Daar wil ik graag met jullie over nadenken.