Terugkijken

De laatste maand van 2020, een bewogen jaar. Waarschijnlijk voor iedereen.
Wij wonen nu bijna 2 jaar in Mozambique, een compleet ander land dan waar we ooit zijn geweest.
We willen jullie meenemen in de dingen waar we afgelopen jaar betrokken bij waren. Maar niet voordat we jullie hebben bedankt hebben voor het afgelopen jaar. Dank je wel voor de berichtjes, post, financiële ondersteuning, gebed, belletjes. Dat is echt heel fijn en we kunnen niet zonder! Samen in zending, samen een verschil maken. Zie onderstaande projecten dan ook als resultaat van (jo)uw investering.
Samen in Gods koninkrijk zodat mensen Jezus gaan ontmoeten!
Samen in beweging voor Mozambique!

Op visite bij onze vrienden Dinis en Balbina in Pemba. Zij zijn dit jaar een Jeugd met een Opdracht-basis begonnen. Een pittig jaar vanwege Corona maar vooral vanwege de vele vluchtelingen die Pemba binnen komen vanwege terroristische aanvallen in de provincie. Dinis en Balbina, met hun team, doen echt heel veel om deze mensen te ontmoeten, te ontlasten en te helpen. Wij kunnen hen helpen door de fondsen die we dit jaar ontvangen hebben.
Samen met een team hebben we een cursus gedraaid waar Terry van JmeO Heidebeek kwam om les te geven over ‘leven op basis van giften’. Voor veel van onze collega’s is dit erg lastig. De kerk verwacht juist van de zendelingen geld voor hun eigen kerk en veel van de familie en vrienden overleven. Maar er zijn kansen en die willen we benutten! Mooi om zo’n cursus te kunnen draaien.
In de stad heeft JmeO een huis. Dat heeft Daan met een team opgeknapt en proberen we nu te verhuren. Leuk om te zien hoe Daniël zijn ervaring kan gebruiken om anderen te leren verven. Hier zijn geen vakopleidingen, voor veel mensen is dit dus ook nieuw, om netjes te verven en om op die manier de kwaliteit van een huis te verhogen.
Dit jaar mochten we 2 discipelschapscursussen geven. Unieke gelegenheden voor jonge christen om te groeien in hun relatie met God. Daarnaast is het ook een mooie kans om samen met onze staf te groeien in hoe we beter kunnen discipelen, hoe we mensen kunnen trainen en zo groeien we samen in wat God van ons vraagt.
Daarnaast hebben we 1 á 2 keer in de week een half uurtje Bijbel lezen met onze guards/schoonmaker. Ze staan open om de verhalen te horen en mooi om samen te leren hoe het leven met God werkt.
Onze JmeO-basisschool, Cecavi, had een likje verf nodig… het was inmiddels 12 jaar geleden dat de school was neergezet, dus dat werd wel tijd. Daan heeft met hetzelfde verfteam deze klus aangepakt. En ze waren ontzettend dankbaar. Deze basisschool maakt echt een groot verschil in de levens van de kinderen. Beter onderwijs, vriendelijke docenten, christelijke normen en waarden. Mooi om daar aan bij te kunnen dragen door de gebouwen op te knappen.
We hadden het idee om onze overkaping te vernieuwen. Het was nodig, en we wilden meteen gebruik maken van de mogelijkheid om de overkaping te verhogen. Het werk viel een beetje tegen qua hoeveelheid, maar we zijn bijna klaar en dan hebben we weer voor jaren een mooie plek om te lunchen met onze studenten.

2020-2021

Dit was een greep uit de dingen die we hier hebben gedaan het afgelopen jaar. Het is altijd lastig om een jaar samen te vatten. Met foto’s is het al snel leuk, want foto’s waarop je huilt heb je vaak niet… maar er zijn dit jaar natuurlijk ook lastige momenten geweest. Mensen zijn (onverwachts) overleden, vrienden en familieleden zijn ziek (geweest), zo nu en dan ervaren we cultuurshocks en je bent natuurlijk ook gewoon ver weg van alle vrienden en familie. Maar…
Ik denk dat we kunnen zeggen dat we weten dat God ons hier heeft geroepen en dat die zekerheid ervoor zorgt dat we meestal vrede ervaren. In februari 2021 hopen we op verlof te komen in Nederland en dan ontmoeten we je graag!