Je hoort ons (Leoni en Daniel) met regelmaat zeggen of je leest het ergens dat we ons geroepen voelen door God om naar Mozambique te gaan. Wat betekent dat en hoe werkt dat nu eigenlijk?
Wij geloven dat God een persoonlijke God is, dat Hij dichtbij wil zijn. Dat Hij graag een relatie met ons wil. En zoals in elke relatie kun je met elkaar kletsen, spreken en luisteren.
Daarnaast wil God het beste voor al zijn kinderen, ook die Hem nog niet willen of hebben kunnen zien als Vader.
God wil ons allemaal gebruiken om mensen die Hem nog niet kennen te bereiken, dat kan voor ons allemaal anders zijn.
God spreekt op verschillende manieren: door de Bijbel, concreet door een woord, gevoel van vrede, door een persoon, noem maar op. God wil altijd iets positiefs doen, Hij houdt van ons, dus we kunnen altijd checken of iets van God is door te zien of het Liefdevol is en ons dichterbij Hem brengt.
Voor ons is dat dus naar Mozambique emigreren.
Het begon door een woord/beeld van iemand anders. Ze zag Daniël helemaal omringd met donkere kinderen en hoorde de woorden ‘Afrika, Afrika, Afrika’.
Nadat wij gingen bidden en nadenken besloten we naar Mozambique te gaan. En daar ontvingen we een bevestiging doordat iets bovennatuurlijks gebeurde.
Zo zijn er dus verschillende manieren hoe God kan spreken. Ik heb wel eens van iemand gehoord dat Gods liefdestaal gehoorzaamheid is. Dus we eren Hem door te gehoorzamen naar waarvan we denken dat Hij over spreekt.