Heb je ze gemaakt, goede voornemens voor het nieuwe jaar?

Het nieuwe jaar is begonnen, laat ik eerst eens beginnen om je een heel goed, gezond en liefdevol nieuwjaar toe te wensen. Dat het nieuwe jaar je veel goeds zal brengen.
Laten we even terug gaan naar die goede voornemens. Zo heb je ze gemaakt en begin je eraan, vol goede moed. En zo ben je het weer kwijt. De moed, motivatie of de wil om door te zetten. Niets is zo moeilijk als je gedrag veranderen. En je bent niet de enige! Hier hebben alle mensen moeite mee. Toch is het een Bijbelse opdracht om je denken te vernieuwen. Niet te blijven hangen in oude gewoontes en denkpatronen.
De bijbel zegt in Romeinen 8 vers 5: “Wie zijn eigen zin doet, denkt en leeft alleen op natuurlijk vlak. Maar wie zich door de Heilige Geest laat leiden, denkt en leeft geestelijk.” Hier geeft God ons een sleutel om door te zetten met goede voornemens, als deze tenminste naar Gods wil zijn. Je laten leiden door de Heilige Geest.
Waarom dit stuk over goede voornemens? Misschien heb je je voorgenomen om het komende jaar meer tijd te besteden aan gebed. Om (vaker) mee te doen als er een gebedsactiviteit wordt georganiseerd. Wellicht heb je je opgegeven voor de cursus “luisterend bidden.” Hoe ga je nu vorm geven aan dit voornemen? Een idee is om dit samen gaan doen, want samen ben je sterker dan alleen. Vanaf 17 t/m 24 januari wordt “de week van gebed” georganiseerd. Dit jaar op een andere manier dan anders. Maar het gaat door! Binnenkort volgt er meer info. Wil je dit niet missen, meldt je dan aan via: Gebedswerk@denieuwerank.nl Dan houden wij je op de hoogte.