… met de familie Wierstra?
Gelukkig gaat het goed. Seth heeft zijn 4e verjaardag gevierd een waar verjaardagsfeest met taart, kaarsjes en cadeaus en vriendjes die op bezoek zijn gekomen. Uiteraard gaat het werk waarvoor het gezin naar Mozambique is verhuisd ook gewoon door. Leoni noemt in haar update verschillende punten waar zij mee bezig zijn.
Het samenwerken met Mozambikanen vraagt een aanpassing. Zonder de samenwerking met de Mozambikanen zijn Leoni en Daniel niet in staat hun werk te doen. De cultuur en taal zijn hiervoor te belemmerend. De cultuur zorgt er ook voor dat de christelijke normen en waarden voor een Mozambikaan niet van zelfsprekend zijn. Leoni en Daniel proberen in het dagelijkse werk en wekelijkse bijeenkomsten de Mozambikaanse collega’s te laten groeien in hun geloof.
Leoni heeft haar werkveld vergroot. In de wijk achter de woonplek van Leoni en Daniel is zij samen met een Mozambikaanse collega een bezoek gaan brengen en gaat praktische hulp bieden, bijbel lezen en bezoekjes brengen.
De school is afgelopen periode geopend. Er starten 14 studenten (een aantal singel en een aantal gezinnen) die les zullen krijgen, boeken lezen, bidden en huiswerk maken. Leoni gaat 2 studenten mentoren.
Er zijn een aantal gebedspunten:
Dat Daniel het lukt zich de taal eigen te maken.
Dat de container op tijd voor het regenseizoen mag arriveren. De kachel bevindt zich in de container en is echt nodig om de kou buiten de deur te houden.
Dat het verkrijgen van een visum zonder problemen en extra kosten mag verlopen.
Dat Leoni en Daniel een goede vorm kunnen geven aan hun leven in Mozambique waardoor zij zich nuttig en meer en meer thuis gaan voelen.
Dat er voldoende geld binnen komt om de Mozambikaanse collega’s te steunen. Als een collega ongeveer 7000/8000 metical per maand binnen krijgt (dikke 100 euro) dan kunnen ze met een gemiddeld gezin daar een maand van leven. Voor 20 euro per maand zorg je er dus voor dat een Mozambikaanse collega een dag bij Jeugd met een Opdracht kan werken. Het vinden van sponsoren is voor een Mozambikaan bijna onmogelijk.

Bid u mee?
Wilt u het gezin of de collega’s ondersteunen. Dan kan dat. U kunt uw gift overmaken via NL76 INGB 0000 8151 98 ten name van Stichting NGW onder vermelding van Training & Services Mozambique, fondsnummer 231.