Homeschooling (Mirjam):
Wij zeiden weleens tegen anderen, Bernd Jan homeschooled 3 kids thuis en Mirjam 16 op Heidebeek. Dit is een beetje hoe onze afgelopen maanden eruitzagen. Als DTS zijn we bijna de enigen die op Heidebeek mogen rondlopen deze periode. We zijn net een grote familie. De studenten vormen een zogenaamde bubbel en doordat ze op 1 locatie wonen kan deze training doorgaan. We zijn beperkt deze periode met contacten met buitenaf. De studenten kunnen in deze strenge lockdown niet een weekendje naar huis en bezoek ontvangen mag alleen buiten voor een wandeling. Eerlijk gezegd hoor ik ze er niet over. We leven nu eenmaal in dit seizoen en zo is het. Het gaat goed en gelukkig is Covid tot op heden buiten onze groep gebleven. Dat proberen we zo te houden.

Gods stem verstaan (Bernd-Jan):
Ik heb 3 dagen lesgegeven in de DTS over “Gods stem verstaan”. Leuk om een inkijkje te hebben in de DTS waar Mirjam druk mee is. Na het geven van Bijbels onderwijs over dit thema hebben we wat praktische oefeningen met elkaar gedaan. Spannend voor sommigen, maar uiteindelijk heeft iedereen het idee gehad dat ze Gods stem “verstaan” hebben deze dagen.

Gezins update:
De jongens hebben deze 2e thuisonderwijs periode het beter gedaan dan de 1periode thuisonderwijs. Het lijkt wel of ze er iets meer aan gewend waren en ook de juffen wisten beter wat ze moesten doen. Dit hielp enorm. Lezen is niet makkelijk voor beide jongens, dus we hebben ze veel extra hulp moeten geven thuis. Dit blijft pittig, maar wij zijn blij met de extra hulp die we van leerkrachten krijgen. Af en toe ging David een ochtend naar een klasgenootje en dat was heel fijn voor Bernd.
Elise is 22 januari alweer 3 jaar geworden. We hebben dit klein maar fijn gevierd. Ze is net begonnen op de Peuterspeelzaal. Dat vindt ze echt superleuk, zoals ze dat zelf zegt. We zijn blij dat de jongens weer naar school mogen, maar een echte normale week hebben we nog niet gehad. Door een aantal code rood dagen en de voorjaarsvakantie moet het echte schoolse ritme nog starten. We hopen dat er een ritme komt na de vakantie. Voorlopig zijn we nog wel een beetje voorzichtig in onze planning. De afgelopen weken hebben we natuurlijk ook erg genoten van het winterse weer en de lente die zich volop liet zien.

Tot zover! Het lijkt ons leuk om een reactie te lezen van jullie en misschien ook een korte update over hoe het met jullie gaat in deze gekke tijd? Doei doei!
Be blessed to be a blessing, Bernd Jan, Mirjam, Levi, David & Elise Gosseling