Bom dia!
We zijn gearriveerd, bestemming bereikt! En nu start het leven in Mozambique pas écht. Na alle voorbereidingen in Nederland gaan we ons richten op het leven hier.
We wonen tijdelijk op het centrum waar een aantal van onze collega’s ook wonen. Dat is gezellig en het helpt ons om de taal te leren, want Engels wordt er weinig gesproken.
We hebben ons huis een beetje opgeknapt zodat we wat meer opbergruimte hebben. Kasten kennen ze eigenlijk niet echt hier. Familie Obdam heeft wel echt hun best gedaan om hier een mooie plek te maken dus we hoefden minder te doen dan verwacht.
Daniël is al veel aan het voorbereiden voor de bouw. Het ontwerp moet goedgekeurd worden door de architect, de stenen moeten besteld worden en het huis wordt uitgezet waar de beste plek is om het huis te bouwen. Samen met Frank is hij veel onderweg om alles te regelen. Regelmatig moeten ze de dag erna terug om de juiste persoon te vinden, desondanks hebben ze al veel kunnen doen!
Leoni regelt veel thuis, geeft af en toe les aan Judah en focust zich op de taal en de buurtjes. Een wandeling naar de markt trekt veel bekijks. Veel mensen denken dat onze jongens een tweeling zijn.
Taal is een belangrijk onderdeel in het goed settelen. Daan leert onderweg van Frank en Leoni heeft les van Eugenia, de buurvrouw.
Hoewel het natuurlijk wennen is en we onze weg daarin aan het vinden zijn, gaat het goed met ons. De jongens zijn vriendjes aan het maken, wij connecten met onze Mozambikaanse buren; we hebben een goede start.
Meer weten? Www.wierstra.nu
Hartelijke groet,
Daniël & Leoni Wierstra-Boekestein
Rens & Seth