Vanuit de Diaconie bereikte ons de vraag om deze hulpvraag van Vitis Welzijn te plaatsen:

Voor een Eritrees jongetje uit groep 3 van de PWA in ’s-Gravenzande zijn we op zoek naar ondersteuning bij schoolwerk. Als vrijwilliger sta je in direct contact met de docenten van zijn klas. De ondersteuning mag geboden worden op school, maar ook thuis. Online is helaas geen optie in deze situatie. Het jongetje gaat nu ook gewoon naar school, omdat hij te kwetsbaar is voor online onderwijs. 1x per week zelf in te vullen.

Voor kinderen uit ’s-Gravenzande ben ik op zoek naar enthousiaste personen die het leuk vinden om deze kinderen/jongeren te helpen om beter te worden in de Nederlandse taal. Dit zijn jongeren die ontzettend gemotiveerd zijn en zelf om een Taalcoach vragen. Het zijn voornamelijk kinderen van de basisschool maar een enkele keer gaat het om een iets ouder kind. Nooit ouder dan 18 jaar, want dan komen zij in aanmerking voor een Taalmaatje vanuit de Bibliotheek (Taalhuis). Wekelijks een dag/avond naar keuze.

Voor meer informatie, of om uzelf aan te melden, kunt u contact opnemen met: Vitis Welzijn, Sociaal Makelaar Karin Scholtes,
06-10164519, k.scholtes@vitiswelzijn.nl