Zondag 11 april spreekt Judith de Mik.

De Bijbel, een boek vol, het woord van God. Je kunt op heel veel verschillende manieren aan de gang met een boek. Je kunt je mee laten voeren op de spanning die de schrijver erin legt. Je kunt je verwonderen over de schrijfstijl en woordkeuze. Je kunt genieten van beschrijvingen van plekken waar je zelf nooit bent geweest. Je kunt je mee laten voeren als de personages zo beschreven zijn dat je je bijna één met hen voelt.

Dat geldt ook voor de Bijbel. Je kunt op zoveel manieren omgaan met de tekst, al die manieren helpen om meer inzicht te krijgen.. Jezus vertelde zelf veel verhalen. Hij liet zijn luisteraars nadenken over hun eigen plek in dat verhaal. En nu zijn we een week na Pasen. De afgelopen weken ben je er wellicht mee bezig geweest. De laatste 18 uur van Jezus. Je opnieuw verwondert over de rol van Petrus, of van Judas, of juist van Maria, die het maar niet zag…

Zoveel personen rondom Jezus. Vraag jij je weleens af, waar jij geweest zou zijn in dit verhaal? Heb jij je al weleens mee laten voeren naar dat moment en bedacht op wie jij eigenlijk zou lijken en wat dat dan misschien wel zou kunnen betekenen?

Ik hoop dat je met me meegaat op ontdekkingstocht naar dat moment en dat we samen nader kennismaken met de personen die aanwezig waren rondom het overlijden en de opstanding van Jezus.