We missen het samen zingen in De Kiem. Het bracht ons op het idee om een video te maken, zoals er al zoveel zijn, met beelden van personen die meezingen met een lied. Zo zijn we toch een beetje samen aan het zingen.

Uiteraard kwam als eerste het lied ‘Breng ons samen’ van Sela naar boven. Dit lied gaan we dus met elkaar zingen. Op afstand. Ieder in zijn eigen omgeving.

Iedereen mag mee doen, dus ook kinderen! Leg het aan ze uit of zing samen met je kind. Het zou echt heel tof zijn als er in de uiteindelijke video ook kinderen meezingen.

Nadat je het lied hebt gezongen en opgenomen, moet het worden opgestuurd naar ons, zodat wij er een video van kunnen maken. Dus maak tijd vrij en doe mee!

Uiterste inleverdatum is zondagavond 5 juli.

En dan nu de uitleg.
Lees dit goed door!

Liever de uitleg op papier?
Handleiding: Zing mee met Breng ons samen

 

Wat heb je nodig:

 • Een opnameapparaat met microfoon om de video op te nemen (bijvoorbeeld je mobiel)
 • Een afspeelapparaat (bijvoorbeeld een andere mobiel, laptop, MP3 speler, iPad etc.) om de MP3 af te kunnen spelen.
 • Oortjes of een koptelefoon.
 • De tekst van Breng ons samen (klik hier om de tekst van Breng ons samen te downloaden).
  Let goed op bij de overgang van de laatste twee refreinen!!!
 • Het MP3 bestand van ‘Breng ons samen’ (zie hieronder).

Download als eerste het MP3 bestand (klik op de link hieronder) van ‘Breng ons samen’, waarop de muziek is ingespeeld (dat heet een backingtrack) en luister er een (paar) keer naar.

Download-> Breng ons samen.mp3 (opent in je browser) of gebruik deze versie Breng ons samen (zip bestand)

Wil je het bestand direct op je mobiel krijgen?
Stuur dan even een WhatsApp bericht naar 06-55512342 (Pieter Vermeer) en ik stuur je het MP3 bestand.

Bekijk als eerste even het instructiefilmpje van Rianne.


Hoe werkt het?

 • Zorg dat je het MP3 bestand op het afspeelapparaat hebt staan en luister het eerst af (met oortjes) en zing de tekst een keer, zonder het op te nemen. Heel slim om dit te doen!
 • Start als eerste (dit is heel belangrijk!) op het opnameapparaat je video, daarna pas de MP3 op het afspeelapparaat en ga goed voor de camera zitten of staan.
 • Start de MP3. Je hoort de stem van Arjen Molenaar. Je hoort hem zeggen ‘synchroniseer maat’. Vervolgens telt hij eerst alleen tot 4, waarna je daarna zelf met hem hardop tot 4 telt. Het is de bedoeling dat je dan hardop de volgende maat meetelt met Arjen (dit moet dus hoorbaar zijn in je filmpje). Dit is heel belangrijk voor het samenvoegen van alle bestanden, dat je dus die vier tellen hardop meetelt. We willen dat alles netjes synchroon (=tegelijkertijd) loopt. Dat hardop tellen knippen we er na het samenvoegen wel weer uit.
 • Na het aftellen, start de band met ‘Breng ons samen’ en kun je, na het intro, mee gaan zingen.

Maak eerst even een proefopname en oefen een paar keer.

Is het gelukt? Heb je alles begrepen en getest? Maak dan je echte opname. Succes!

Opname gemaakt?
Stuur dan de video met WhatsApp (verstandig om dit met een WiFi verbinding te doen) naar Pieter Vermeer via 06-55512342. Mailen, of met WeTransfer versturen, mag ook, stuur dit dan naar: pietervermeer63@gmail.com.

Heb je hulp nodig?
Stuur dan een WhatsApp bericht naar 06-55512342 (Pieter Vermeer) en dan kom ik even langs om je te helpen.


Hieronder nog wat tips waar je op moet letten.
Maar vooral het plezier en creativiteit is het belangrijkst!

 • Gebruik oordopjes of een koptelefoon om naar de backingtrack te luisteren op het afspeelapparaat, zodat deze niet hoorbaar is op jouw opname. Er mag dus geen muziek te horen zijn!
 • Probeer ook bijgeluiden (kinderen, huishoudelijke machines, telefoons, tv etc.) tot een minimum te beperken.
 • Maak de opname in 1x van begin tot eind.
 • Ben je niet tevreden met je opname, begin dan weer helemaal bij het begin, inclusief het tellen. Een opname in verschillende delen is niet werkbaar helaas. Het is ook niet erg om een foutje te maken, er is op audio- en videogebied veel mogelijk om foutjes recht te trekken en in het gekste geval ben je gewoon eventjes niet in beeld of te horen.
 • Opnemen mag zowel portrait (verticaal) als landscape (horizontaal). Voorkeur is wel portrait (verticaal) omdat je dan echt in de lens kijkt.
  Landscape kan handig zijn als je het nummer met meerdere mensen tegelijk zingt, want dat mag natuurlijk ook. Zorg er dan wel voor dat ook iedereen in beeld is met het gezicht.
 • Let op: bij het opnemen op een iPad kijk je niet goed in de lens! De camera zit namelijk te veel aan de zijkant. Je moet namelijk wel zien dat je in de lens kijkt. Dus gebruik liever geen iPad om je video op te nemen, maar om de MP3 af te spelen.
 • Houd je telefoon niet in je hand, maar zet het apparaat tegen een boek of andere standaard aan. Kijk anders nog even naar het instructiefilmpje hoe Rianne dit heeft opgelost. Een bewegend beeld is echt niet de bedoeling!
 • Probeer in de camera kijken.
 • Maak eerst een proeffilmpje om te zien hoe je in beeld komt en luister ook even of het geluid niet vervormt. Als het geluid vervormt, probeer dan de microfoon van je mobiel wat verder weg te houden (dus iets naar achteren gaan zitten).

DOE MEE en stuur JE FILMPJE in!

SUCCES…