Beste gemeenteleden,

De zomervakanties zijn weer voorbij. We hopen dat jullie een goede vakantie gehad hebben. Voor de meesten van jullie is het ‘normale leven’ weer gestart. Ook het kerkseizoen is weer begonnen. Als we terugkijken hebben we een bijzonder jaar achter de rug. Iedereen heeft persoonlijke hoogte- en dieptepunten meegemaakt en ook de 1,5 meter samenleving gaat je niet in de koude kleren zitten. Als kernteam beseffen we dat dit veel impact heeft gehad op ieder persoonlijk, maar ook op ons als gemeente. We kijken nu vooruit naar komend kerkseizoen en nemen jullie graag mee in de ontwikkelingen.

Kerk(diensten) en Corona
Afgelopen week hebben we tijdens de persconferentie gehoord dat vanaf 25 september de 1,5 meter afstandsregel gaat stoppen. Dit maakt het gemeenteleven en kerkactiviteiten organiseren vele stukken makkelijker. De komende weken zullen de kerkactiviteiten hierop aangepast worden.

Na de nieuwe versoepelingen gaan we als kerk weer meer terug naar het oude normaal. Onze kerkdeuren staan weer open. Wij nodigen jullie hartelijk uit: kom naar de diensten en ontmoet God en elkaar!
We snappen goed dat dit voor iedereen weer even wennen is en gaan hier gezamenlijk naar toe groeien. Vanaf 26 september zal het inschrijven stoppen en we gaan geen Coronapas controle invoeren.  En natuurlijk gaan we ook weer koffie drinken en elkaar ontmoeten, want daar hebben we echt behoefte aan.

Wel vragen we jullie om bij klachten te testen, thuis te blijven en de dienst online te kijken.

Vooruitblik komende diensten:

  • 19 september nog één keer naar het voetbalveld bij goed weer;
  • 26 september starten normale dienst in De Kiem
  • 3 oktober is het Bazar weekend en is De Kiem bezet. Informatie over waar kerken volgt nog.

Kinderen
De Promiseland activiteiten zijn weer gestart, waar we ongelooflijk trots op zijn. Ook de oppas voor de kleinsten gaan we weer opstarten nu we weer in grotere groepen kunnen samenkomen. Gezien de komende diensten, verwachten we nu dat vanaf 10 oktober de oppas weer is geregeld. Tot die tijd ben je uiteraard van harte welkom met je kleine kinderen, maar vragen we je om zelf de zorg op te pakken in De Kiem. Uiteraard kunnen we de ruimte hiervoor gereed maken, zodat ze kunnen spelen.

Doordeweekse activiteiten
Ook de doordeweekse activiteiten gaan we weer volgens ‘normaal’ oppakken. Een paar activiteiten willen we even kort uitlichten:

Uiteraard worden alle andere activiteiten via de website en DNR app gecommuniceerd.

Nieuwe predikant & DNR café
Veel mensen zullen zich afvragen: hoe staat het eigenlijk met de nieuwe predikant voor De Nieuwe Rank?
Voor de zomer hebben we jullie geïnformeerd over de gesprekken die gevoerd worden met een kandidaat. Afgelopen zomer zijn we hier tussen de vakanties door druk mee bezig geweest en we hebben we echt positieve stappen kunnen zetten.

Woensdag 22 september 19:30 uur organiseren we een DNR café in De Kiem om jullie bij te praten over werving van de nieuwe predikant / voorganger en hoe de komende tijd er uit zal zien. Iedereen is van harte welkom in De Kiem. Uiteraard online meeluisteren kan ook via Kerkdienstgemist.nl.

Dit was het weer voor nu. Mochten er vragen of opmerkingen zijn, laat dit ons vooral weten via secretariaat@denieuwerank.nl.

Hartelijke groet,

DNR kernteam