DNR in actie: Valentijnsdag

DNR in actie gaat rond Valentijnsdag bij de buren van De Nieuwe Rank het geloof uitdelen met een liefdesgroet.  

Valentijnsdag is een dag waarop men elkaar (vooral geliefden) extra aandacht geeft, met cadeautjes, bloemen of kaarten. Valentijn is een commercieel feest geworden. 

Uiteraard is dit niet de bedoeling met de actie, maar juist een groet uitdelen met de bedoeling om de liefde uit te dragen zoals God die ons heeft laten zien. Vanuit die liefde mogen wij ervoor kiezen om de mens tegenover ons te zien als mens van God. 

Waarschijnlijk heeft Valentijnsdag Christelijke wortels. De legende spreekt over Sint Valentinus, een bisschop in Terni (Italië) die bekend stond om zijn betrokkenheid bij de armen, ouderen en kwetsbaren in de maatschappij. Hij zocht hen geregeld op en nam altijd een bloemetje mee.  

De liefde mag je vieren, de oprechte liefde, niet de ‘platte’ liefde die ons vaak in media voorgesteld wordt, maar de liefde die de Bijbel wel leert.  

Namelijk de liefde die God ons daarin laat zien. Vanuit die liefde van God mag je ervoor kiezen om de mens tegenover je, om je heen, te blijven zien als mens van God.  

Paulus gebruik hiervoor het woord agapè (is gevende liefde, liefde die er ook kan zijn als het niet beantwoord wordt) in 1 Korinthe 13. 

Vanuit dat opzicht zouden christenen elke dag Valentijnsdag ‘moeten’ vieren, liefde voor de mensen om ons heen, wetende dat als God liefde is, en wij zijn, Zijn vertegenwoordigers in deze wereld.
Want bij God is immers het ELKE dag Valentijnsdag!” 

Wij zijn op zoek naar gemeenteleden die op zondag 13 of maandag 14 februari bij de buren van de DNR een pakketje koekjes met een ‘liefdes’ groet willen aan te bieden. 

Doet u mee aan samen kerk te zijn en het geloof te delen? 

Geef u zelf dan op in de onderstaande link en vul het aanmeldformulier in. 

https://forms.gle/xhFYrmk63Q99d8bA9