Kerk-zijn in tijden van crisis
Lieve mensen, we zijn teruggeworpen op ons eigen huis en omgeving. Er komen nieuwe vragen op ons af. Met wie kan ik mijn angsten en zorgen delen? Wie zorgt er voor mij als ik ziek word?
Het treft ons in ons hart. We worden stilgezet. Vanwege de coronacrisis ziet onze wereld er anders uit. Hoe kun je bidden voor een situatie die zoveel groter is dan jij en ik? Wat kunnen we concreet vragen? De 3 P’s kunnen ons helpen bidden tijdens deze crisis, als een praktische kapstok voor je gebed te gebruiken.
• People (mensen): bid voor de mensen om wie het gaat, die te maken hebben met de gevolgen van deze coronacrisis. Bid voor bescherming van de mensen en dat God voorziet in wat nodig is.
• Pastors: bid voor de voorgangers en kerkleiders die in de situatie ter plaatse de mensen proberen te steunen. Vraag of God de geestelijk leiders wil helpen de juiste woorden te spreken en zorg te bieden, zodat de angst niet gaat regeren.
• Politicians (politici): bid voor de regeringsleiders en machthebbers, de mensen die de mogelijkheid hebben om een verschil te maken. Bid dat de leiders van het land in staat zijn juiste beslissingen te nemen en de rust te bewaren. Vraag of deze crisis samenbindt in plaats van verdeelt.
Als je een gebedspunt hebt, waarvoor je gebeden wilt hebben, stuur dan een mailtje naar: Gebedswerk@denieuwerank.nl
Een goede en gezegende gebedstijd toegewenst.