jeugd

groei begint bij kinderen

Voor de kinderen en jongeren willen we een plek bieden waar zij met plezier komen en zich gezien voelen. Een plek van ontmoeting, waar zij verhalen horen over God. Een veilige plek waar zij Gods liefde en nabijheid ervaren. En plek waar elk kind welkom is.

De activiteiten voor de kinderen 0-12 jaar vallen onder “Promiseland”.
De activiteiten voor de jongeren van 12-18 jaar vallen onder ‘DNR Youth 12-18’

Promiseland mini (0-4 jaar)

De kinderen van 0-4 jaar zijn elke zondag tijdens de dienst welkom bij Promiseland- mini. Dit is een veilige plek waar kinderen tijdens de dienst met elkaar spelen, waar liefde en aandacht voor de kinderen centraal staat.

Promiseland

Alle kinderen vanaf 4 jaar zijn welkom bij het Promiseland programma. De eerste zondag van de maand hebben de kinderen een programma tijdens de hele dienst. De andere weken zijn de kinderen bij het zingen in de dienst en gaan ze vervolgens naar hun eigen groep:

  • Onderbouw (groep 1 en 2)
  • Middenbouw(groep 3 t/m 5)
  • Bovenbouw (groep 6 t/m 8)

DNR Youth (12-18 jaar)

Voor alle jongeren tussen 12-18 jaar is er DNR Youth. Als DNR Youth komen we een keer per twee weken op zondagavond in De Kiem bij elkaar.
DNR Youth is een plek waar tieners zich thuis voelen. Het programma is laagdrempelig, zodat tieners met plezier komen en ook dat zij ook vrienden gemakkelijk kunnen meenemen. Bij DNR Youth draait het om de relatie tussen de tieners onderling en die met de jeugdleiders.

De thema’s en werkvormen sluiten aan bij de ontwikkeling van de tieners. Om die reden bieden we verschillende programma’s aan:
#Dare to be
#Dare to go active
#Dare to go deep

#Dare to be

Dit programma is voor tieners van 12-14 jaar (klas 1 en 2 VO) en richt zich op het ontdekken en verdiepen van het christelijk geloof. De onderwerpen gaan over thema’s waar tieners mee bezig zijn. Het thema wordt in een heel afwisselend programma aangeboden. Het contact met en tussen de tieners staat centraal. Vanaf 14 jaar (klas 3 VO) kun tieners een programma kiezen wat bij hen past:

#Dare to go active

In dit programma draait het om fun & faith. We zoomen vooral in op fun. Dus voor alle tieners die ervan houden om er lekker op uit te gaan, spellen te doen en actief te zijn dan is dit programma passend.

#Dare to go deep

In dit programma draait het om faith & fun en zoomen we in op faith. Ben jij nieuwsgierig en wil je je graag meer verdiepen in de bijbel dan is dit een passend programma. Dit programma is een ontdekkingstocht naar wat God zegt tegen jou en hoe je dat in het dagelijks leven in praktijk brengt. Op een aantal avonden zijn er sprekers uitgenodigd die in en onderwerp duiken en daarbij is er veel ruimte om vragen te stellen. 

#DNR Youth event

Naast de programma’s hebben we regelmatig een ‘event’. Tijdens een ‘event’ laten we het programma even los. Plezier, avontuur en contact staat dan centraal. 

#Youth Alpha

In september 2022 start er weer een Youth Alpha. Alle tieners vanaf 16 jaar zijn van harte welkom om hieraan deel te nemen.

Laat de kinderen bij Mij komen. Houd ze niet tegen. Want het Koninkrijk van God is voor mensen zoals zij.

Marcus 10: 14