Paasgroetenactie 2023

 Vanuit de Protestantse Kerk in Nederland sturen gemeenteleden ook dit jaar paasgroetenkaarten aan gevangenen in Nederland en Nederlandse gevangenen in het buitenland. Samen met vrouwelijke gedetineerden in Nieuwersluis maakte justitiepredikant Harma Zuidersma het kunstwerk dat afgebeeld staat op de paaskaarten. “Het beeldt het graf uit dat met Pasen wordt opengebroken. Jezus gaf zijn leven uit liefde voor ons. Zijn opstanding geeft hoop op een nieuw begin.”

Ook onze gemeente doet mee aan de Paasgroetenactie. Als u ons voor 15 februari een mailtje stuurt naar diaconie@pgsgravenzande.nl met het aantal kaarten dat u wilt schrijven en uw naam en adres, dan zorgen wij dat u deze kaarten ontvangt. Deze zijn al gefrankeerd, dus het kost u alleen wat tijd. De kaarten hoeft u niet zelf te versturen, u kunt deze weer inleveren voor 25 februari op een aantal adressen in ’s-Gravenzande.

Voor gedetineerden is het bemoedigend als ze een kaart krijgen, zeker als daar ook iets persoonlijks op staat. Ook al weet u niet precies wie deze kaart ontvangt, u mag ervan overtuigd zijn dat een bemoedigende groet de gedetineerden erg goed doet. Het is een feestelijke gebeurtenis als de kaarten in de kerkdienst in de gevangenis worden uitgedeeld.

Meer informatie over de Paasgroetenactie en voorbeeldteksten zijn te vinden op protestantsekerk.nl/paasgroetenactie. We hopen dat velen van u paasgroeten zullen sturen! Hartelijk dank, namens de Diaconie.