Uniek aanbiddingsconcert met praiseband en Westlandse Harmonie

Praise in Hamony, een avond met gegarandeerd kippenvel:

Op zaterdagavond 23 maart staat er iets bijzonders te gebeuren in de Noorderkerk in ’s-Gravenzande. Met het concert, ‘Praise in Harmony,’ worden twee muziekstijlen samengebracht die nog nooit eerder gecombineerd zijn in het Westland. Een praiseband die moderne christelijke aanbiddingsnummers speelt, komt samen met de Westlandse Harmonie. Een concert dat iedereen, van gelovigen tot harmonieliefhebbers, kippenvel gaat bezorgen.

Wat kun je verwachten?

De Noorderkerk wordt omgetoverd tot concertzaal met lichtshow en alles erop en eraan. Ruim 50 muzikanten en een band met zangers en zangeressen spelen deze avond 16 bekende aanbiddingsnummers. Pieter Vermeer, degene bij wie de droom voor dit concert begon, en actief lid van De Nieuwe Rank, heeft als doel op deze avond God groot te maken. Pieter: ‘Ik wil mijn twee passies, God en muziek, samenbrengen en dit delen met iedereen die hier interesse in heeft, van gelovigen tot harmonieliefhebbers.’ Om deze twee muziekstijlen op een mooie manier samen te brengen, is Tim Hermsen gevraagd om de nummers voor dit concert te arrangeren.

Voorbereidingen

Het harmonieorkest is inmiddels al gestart met de voorbereidingen. Peter van der Kaaij speelt tenorsaxofoon bij de Westlandse Harmonie: ‘Praise in Harmony is een mega uitdaging voor een orkest met 50 mensen. Dit genre zijn wij niet echt gewend, dus super gaaf om hieraan mee te werken!’

Ook de band is al samen gekomen om het concert voor te bereiden. Jesper Boon, drummer van de praiseband vertelt: ‘Als muzikant ben ik in de harmonie-wereld opgegroeid. Tot op de dag van vandaag speel ik daar nog steeds met erg veel plezier. Later ben ik ook als drummer in mijn eigen kerkelijke gemeente aan de slag gegaan. Ik vind het enorm gaaf dat deze twee werelden nu samen komen in dit unieke project. Muziek is iets prachtigs en uiteindelijk zeer belangrijk geweest in mijn binding met de kerk en mijn geloof. Ik zie uit naar een mooie avond waarin vele kerkgangers kennis mogen gaan maken met de schoonheid van een harmonieorkest en waarin harmonieliefhebbers kennis mogen maken met het geloof.’

Hoe kun jij erbij zijn?

Er zijn 650 plaatsen beschikbaar in de Noorderkerk en kaartjes kunnen gekocht worden via de website www.praise-in-harmony.nl.