Bedankje Albanie reis 2021

Beste mensen,

We zijn inmiddels alweer 3 weken terug van onze geweldig mooie reis met hulpgoederen naar Albanië. Onze lading hebben we op vrijdag 29 oktober gelost in het weeshuis wat is opgericht door stichting Albanië Comité uit Huizen. Dit weeshuis wordt beheerd door de Albanese Zamira en haar man in het plaatsje Mushqeta gelegen langs de snelweg tussen de Hoofdstad Tirana en Elbasan. We werden daar met open armen ontvangen. Met de hulp van vele vrijwilligers uit de buurt werd de vrachtwagen gelost en de spullen opgeslagen in de kelder van het weeshuis zodat alles kan worden verdeeld onder de bevolking van diverse naburige dorpen en instellingen.

Zaterdags zijn we met Marian Brugman van het gasthuis in Albanië en de Albanese Vera in Selba geweest, een dorpje waar we vorig jaar ook zijn geweest. H.v.A. heeft dit dorp onder zijn hoede genomen om de bevolking te helpen met onderricht, landbouw, huizenbouw e.d. Zo is er van een voormalige schuur een gemeenschapshuis gemaakt waar de vrouwen en kinderen van het evangelie wordt verteld en waar handwerkles wordt gegeven.

Het plan van H.v.A. is o.a. ook om bij het dorp een waterpomp te plaatsen zodat men, vooral in de zomertijd, voldoende water heeft om de producten op het land van water te kunnen voorzien.

Zo zien we ieder jaar met eigen ogen dat de situatie in het dorp met kleine maar zekere stapjes vooruitgaat en dat de inwoners alles meer en meer zelf gaan uitvoeren. Dat is prachtig.

Kortom, het was weer een mooie en zeer enerverende reis waarin we weer veel hebben gezien van dit mooie maar nog steeds arme land, waar hulp nog steeds nodig blijft.

 

We zijn heel erg overweldigd door de geweldige steun die we, in woord, daad en gebed, van jullie mochten ontvangen. Daar zijn we ontzettend dankbaar voor.

Het heeft onze verwachting meer dan overtroffen. We hebben geen woorden voor de enorme financiële bijdrage en brandstof die voor ‘onze’ rit naar Albanië zijn gedoneerd.

Dank, dank, dank…………

namens de mensen in Albanië,

stichting Hoop voor Albanië

en ons………

 

Groeten, Leo en Bram.